Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKeksi
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
Tuulihattumassa
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 2 kananmunaa
Passio-mascarponevaahto
-
1 rasia (200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tomusokeria
- 3 passiohedelmää
Lisäksi
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita keksistä. Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot ja sokeri kerralla joukkoon, sekoita massa nuolijalla käännellen tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
- Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Massan tulee olla helposti pursotettavaa ja muotonsa pitävää ei valuvaa.
- Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm kekoja. Leikkaa keksimassasta samankokoisia tai hieman suurempia pyöreitä keksejä. Aseta keksi tuulihatun pinnalle.
- Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
- Yhdistä mascarpone ja kerma, vaahdota löysäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sekoita joukkoon passiohedelmän siemenet.
- Tee veitsen kärjellä reikä jäähtyneiden tuulihattujen pohjaan. Pursota täytettä tuulihattujen sisään. Viimeistele tuulihatut tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
18,8 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
3,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.