Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Passio-keksituulihatut

Rapeat keksituulihatut kätkevät sisäänsä samettista mascarponevaahtoa ja happaman makeaa passionhedelmää.

Passio-keksituulihatut
Passio-keksituulihatut

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Keksi

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria

Tuulihattumassa

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 2 kananmunaa

Passio-mascarponevaahto

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl tomusokeria
  • 3 passiohedelmää

Lisäksi

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Aloita keksistä. Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin jähmettymään.
  2. Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot ja sokeri kerralla joukkoon, sekoita massa nuolijalla käännellen tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
  3. Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Massan tulee olla helposti pursotettavaa ja muotonsa pitävää ei valuvaa.
  4. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm kekoja. Leikkaa keksimassasta samankokoisia tai hieman suurempia pyöreitä keksejä. Aseta keksi tuulihatun pinnalle.
  5. Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  6. Yhdistä mascarpone ja kerma, vaahdota löysäksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sekoita joukkoon passiohedelmän siemenet.
  7. Tee veitsen kärjellä reikä jäähtyneiden tuulihattujen pohjaan. Pursota täytettä tuulihattujen sisään. Viimeistele tuulihatut tomusokerilla.

Vinkki

Älä anna monivaiheisen ohjeen säikäyttää. Keksituulihatut on yllättävän helppo valmistaa. Kurkkaa (https://www.valio.fi/artikkelit/nain-leivot-trendikkaat-keksituulihatut/) ja onnistu!

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 18,8 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 3,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search