Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Passion-suk­laat­ryf­fe­likakku

Täyteläinen suklaatryffeli ja kepeän kuohkea hedelmäinen mousse on tämän kevään herkullisin makuyhdistelmä juhlakakuissa. Suklaatryffelitäytteessä on tärkeä käyttää leivontaan tarkoitettua, kovaa tummaa suklaata, jotta tryffeli jähmettyy riittävästi.

Passion-suklaatryffelikakku
Passion-suklaatryffelikakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g suklaatäytekeksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Suklaatryf­fe­litäyte

  • 1 liivatelehti
  • 2½ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 200 g tummaa leivontasuklaata

Hedelmäinen mousse

Kiille

  • 1 liivatelehti
  • ½ dl
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)
  • 3 passiohedelmää

Koristeluun

  • passiohedelmää, vadelmia, kukkia ja suklaata

Pohja

  • 150 g suklaatäytekeksejä
  • 50 g Valio voita

Suklaatryf­fe­litäyte

  • 1 liivatelehti
  • 2½ dl Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 200 g tummaa leivontasuklaata

Hedelmäinen mousse

  • 3 liivatelehti
  • 2 valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl Valio 3 hedelmän mehua
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio

Kiille

  • 1 liivatelehti
  • ½ dl Valio 3 hedelmän mehua
  • 3 passiohedelmää

Koristeluun

  • passiohedelmää, vadelmia, kukkia ja suklaata

Ohje

  1. Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos leivinpaperoidun ø 20 cm kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
  2. Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Ota ½ dl kermaa syrjään. Vaahdota loppu kerma (2 dl) sekä fariinisokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaasula ½ dl kermaa. Kiehauta 1 rkl vettä mikrossa, sulata siihen valutettu liivate. Sekoita liivateseos suklaa-kermaan. Nostele lopuksi kermavaahto täytteeseen.
  3. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen.
  6. Kaada mousse jähmettyneen suklaatryffelitäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.
  7. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, sulata liivate siihen. Lusikoi seoksen joukkoon passionhedelmien siemenet ja mehu. Levitä hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 h.
  8. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 236 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 27,1 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1