Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Passionjuus­tokakku

Raikas passionhedelmä on paitsi energisen keltainen, mutta myös raikkaan aromikas. Tämä herkku ihastuttaa kahvipöydässä niin pääsiäisenä kuin muissa ruokavuoden juhlahetkissä.

Passionjuustokakku
Passionjuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Täyte

Kiille

  • 1 liivatelehteä
  • ½ dl vettä
  • 1½ dl passiososetta
  • 2 rkl sokeria

Pohja

  • 100 g Valio Eila® voita
  • 1 dl sokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
  • 1 dl passiososetta, Bonne
  • ½ dl sokeria
  • 4 kananmunaa

Kiille

  • 1 liivatelehteä
  • ½ dl vettä
  • 1½ dl passiososetta
  • 2 rkl sokeria

Ohje

  1. Tee pohja: sulata voi. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja jauhoihin yhdistetty leivinjauhe. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi (n. 2 min). Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa 1 h. Avaa uunin luukku, laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä jälkilämmöllä 1 h.
  3. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa yön yli.
  4. Laita liivate pehmenemöön kylmään veteen, 5min. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. mikrossa ja sulata pehmennyt liivatelehti veteen. Sekoita vesi passionsoseen ja sokerin kanssa tasaiseksi.
  5. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa väh. 1 h.
  6. Viimeistele halutessasi marjoilla ja nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 238 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 23,1 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1