Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Passionrah­kakakku

Raikkaan aromaattinen passionrahkakakku on rennon herkullinen tarjottava viikonloppubrunssilla tai perhejuhlissa. Kakku on helppo valmistaa, mutta sitä on vaikea vastustaa!

Passionrahkakakku
Passionrahkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g sitruunakeksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Kiille

Viimeistelyyn

  • passiohedelmä ja sitruunamelissan lehtiä

Pohja

  • 150 g sitruunakeksejä
  • 50 g Valio voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl Valio Hedelmätarha® Tropiikki täysmehua ,
  • 3 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio
  • 2 rkl sokeria

Kiille

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl Valio Hedelmätarha® Tropiikki täysmehua
  • 4 passiohedelmää

Viimeistelyyn

  • passiohedelmä ja sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 - 24 cm).
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan mehuun.
  5. Lisää liivateseos rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Makeuta sokerilla. Yhdistä joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Peitä kelmulla.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.

Kiille

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl mehua kiehuvaksi, sulata liiivatteet siihen. Yhdistä joukkoon loppu mehu ja passionhedelmien sisukset.
  2. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa väh. 1 h.
  3. Viimeistele halutessasi puolitetulla passionhedelmällä ja sitruunamelissan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1