Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pehmeä lakritsijäätelö

Pidä paria purkkia vaniljarahkaa pakastimessa, sillä jos jäätelöhimo yllättää, saat niistä nopeasti pohjan makoisalle pehmytjäätelölle. Ainekset leikkuuterän hyörinnän alle ja herkku on valmista.

Pehmeä lakritsijäätelö
Pehmeä lakritsijäätelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pinnalle

  • 0 kg lakritsikastiketta
  • 0 kg lakritsiströsseliä

Ohje

  1. Laita rahkapurkit hyvissä ajoin pakkaseen, esim. edellisenä päivänä.
  2. Poista rahkapurkeista pahvikuori. Lämmitä avaamattomia purkkeja hetki kuuman veden alla, jotta jäinen rahka irtoaa purkeista.
  3. Kumoa rahkat leikkuulaudalle. Paloittele ne isolla veitsellä neljään - kuuteen osaan.
  4. Laita rahkapalat leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen tai blenderiin. Käytä konetta ja valuta joukkoon kerma ja lakritsi kastike. Sekoita, kunnes tasaista.
  5. Jaa pehmytjäätelö annoskulhoihin ja lisää päälle lakritsikastiketta ja -strösseleitä. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 14,3 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lakritsikastiketta
  • lakritsiströsseliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search