Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pehmeät kermakaramellit

Kun mielesi tekee jotain makeaa, tässä on loistava vaihtoehto. Pehmeät kermakaramellit vievät ajatukset pois arkisesta aherruksesta.

Pehmeät kermakaramellit
Pehmeät kermakaramellit

Ainesosat

g

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 5⅓ dl sokeria
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • ½ tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele uunipannun kokoinen leivinpaperi voilla.
  2. Mittaa kerma, maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna hämmentäen, kunnes sokeri sulaa. Lisää voi ja glukoosi.
  3. Keitä seosta, kunnes se muuttuu vaaleanruskehtavaksi. Lämpötila on oikea (120 astetta), kun pienestä, kylmään veteen pudotetusta tipasta voi muodostaa pallon sormien välissä.
  4. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä sekoittaen. (Jäähtymistä nopeuttaa, jos panet kattilan kylmään veteen altaaseen.) Lisää vaniljasokeri.
  5. Kun seos alkaa olla sakeahkoa, kaada se leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Leikkaa hieman kovettuneeseen levyyn kevyesti pitkällä veitsellä ruudukko. Aseta halutessasi jokaiseen ruutuun kirsikan tai hasselpähkinän puolikas koristeeksi. Kun levy on kovettunut, leikkaa palat irti toisistaan.
  6. Säilytä lasipurkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 481 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 80,8 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search