Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pehmeät piparkakkupalat

Pehmeät piparkakkupalat on ruotsalaisten suosikkileivonnainen joulun aikaan. Piparkakkutaikinan makuinen kakku on helppo leipoa leipä- tai rengasvuokaan. Nämä palat leivotaan leipävuokaan, viipaloidaan ja koristellaan runsaalla tuorejuustokuorrutteella.

Pehmeät piparkakkupalat
Pehmeät piparkakkupalat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta, Santa Maria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ dl tummaa siirappia

Kuorrute

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 2 tuoretta viikunaa
  • 0 kg boysenmarjoja
  • 0 kg piparkakkuja murennettuna

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Sulata voi ja lisää sen joukkoon kerma sekä siirappi. Kaada seos kulhoon kuivien ainesten joukkoon. Sekoita lastalla tasaiseksi.
  3. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (1 l). Levitä taikina vuokaan.
  4. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min. Jäähdytä.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakku viipaleiksi.
  6. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä pursotinpussiin ja pursota täytettä kakkuviipaleiden pinnoille.
  7. Viimeistele lohkotuilla viikunoilla, boysenmarjoilla ja piparkakkumurulla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 366 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 34,9 g
Rasva 23,3 g
Tyydyttynyt rasva 13,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • boysenmarjoja
  • piparkakkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search