Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- ½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ dl glukoosisiirappia
- 1 tl limetti- tai sitruunamehua
- 4-6 vohvelikuoria (huom. sis. gluteenia)
Jaa resepti
Ohje
- Voit käyttää samoja vatkaimia, kun noudatat vaahdotusjärjestystä: Erottele keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sitten kerma. Vatkaa keltuaiset ja loput raaka-aineet kulhossa kuohkeaksi.
- Yhdistä vaahdot nuolijalla kevyesti nostellen.
- Valmista pehmis jäätelökoneessa. Valmistuaika 20 - 25 min. koneen tehosta riippuen. Jos sinulla ei ole konetta, ks. VINKIT.
- Nostele valmis pehmismassa isolla tyllalla tai aukolla olevaan pursotinpussiin. Pursota vohvelitötteröihin. Voit tarjota pehmiksen myös annoskulhoista (esim. kahvikuppeihin), jolloin saat samalla gluteenittoman vaihtoehdon.
- Koristele halutessasi esim. strösseleillä.
VINKIT
- Voit valmistaa pehmiksen myös ilman jäätelökonetta. Laita jäätelömassa kulhossa pakastimeen. Anna kohmettua 2 - 3 t - sekoita pari kertaa sen aikana. Vaahdota lopuksi sähkövatkaimella. Jos seos on mennyt liian kovaksi, lisää joukkoon tilkka maitoa.
- Kaada pehmismassa pakastuksen kestävään rasiaan ja anna sen jäätyä jäätelöksi. Nosta jäätelö huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
- Pehmiksen voi tarjota myös pakastamatta jälkiruokamoussena. Tällöin et tarvitse glukoosisiirappia, vaan voit makeuttaa sen kokonaan sokerilla. Sokerin kokonaismäärää voi hieman vähentää.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
19,3 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
11,5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.