Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltiburgeri

Olisiko mukava tehdä kotona hampurilaisia koko poppoolle niin, että kaikki saisivat syötävää yhtä aikaa ja kaiken lisäksi helposti? Sitten tämä uunissa valmistettava peltiburgeri on kokeilemisen arvoinen.

Peltiburgeri
Peltiburgeri

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12 viipaletta isoa paahtoleipää
  • ¾ pkt
    Suosittu Valio Oltermanni® Monterey Jack nyt myös viipaleina! Lempeän täyteläinen kermajuusto on saanut inspiraationsa amerikkalaisten…
    Valio Oltermanni® Monterey Jack e270 g viipale
  • 600 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1½ rkl korppujauhoja
  • ½ dl sipulikeittoaineksia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 200 g tomaattia kuutioituna
  • 100 g suolakurkkua viipaleina
  • ½ dl ketsuppia
  • Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 12 viipaletta isoa paahtoleipää
  • ¾ pkt Valio Oltermanni® Monterey Jack viipaletta á 270g
  • 600 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1½ rkl korppujauhoja
  • ½ dl sipulikeittoaineksia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 200 g tomaattia kuutioituna
  • 100 g suolakurkkua viipaleina
  • ½ dl ketsuppia
  • Valio Oivariini® rasvaa

Ohje

  1. Levitä puolet leipäviipaleista vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Päällystä puolella juustoviipaleiden määrästä. Voitele jäljelle jääneet leivät Oivariini rasvalla.
  2. Sekoita jauheliha, korppujauho, sipulikeittoainekset ja pippuri tasaiseksi massaksi.
  3. Taputtele jauhelihamassa leipien päälle tasapaksuksi levyksi. Jauhelihamassa saa mennä hieman leipäreunojen yli, sillä jauheliha kutistuu paistuessaan.
  4. Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 12 min.
  5. Levitä jauhelihalevylle tomaatti, sipuli ja suolakurkkuviipaleet. Purista päälle ketsuppia ja päällystä lopuilla juustoviipaleilla.
  6. Paina voidellut leivät tiiviisti täytteeseen niin, että voideltu puoli on ylöspäin. Laita pelti takaisin uuniin vielä n. 5 min ajaksi.
  7. Leikkaa peltiburgeri lastalla annoksiksi ja tarjoa hampurilaisen tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 12,7 g
Hiilihydraatti 9 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1