
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
500 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 rasia (500 g)
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Täyte
- 4 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
-
4 dl
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
- 1¼ kg vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 isoa sipulia
- 2 tuoretta chiliä
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 rkl pizzamaustetta tai muuta kuivattua yrttiä
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Voiteluun
- kananmunaa
- 500 g Valio voita
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rasia (500 g) Valio maitorahkaa
Täyte
- 4 dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 4 dl Valio Kiehu® maitojuomaa
- ½ tl suolaa
- 1¼ kg vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 isoa sipulia
- 2 tuoretta chiliä
- 15 g Valio voita
- 3 rkl pizzamaustetta tai muuta kuivattua yrttiä
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
- Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei riisit tartu kattilan pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
- Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja chili pannulla voissa. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
- Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. ½ cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
- Paista piirakka 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
9,4 g
Hiilihydraatti
16,8 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.