Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltimaka­ro­ni­laatikko

Tapellaanko teillä, kuka saa eniten makaronilaatikon rapeaa kuorta? Pelitimakaronilaatikko on vastaus ongelmaan. Laakealla pellillä paistettuna makaronilaatikkoon saa enemmän rapeaa paistopintaa ja mukavana lisäyllätyksenä laatikko valmistuu nopeammin.

Peltimakaronilaatikko
Peltimakaronilaatikko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g sarvimakaronia
  • 1 pkt (250 g)
    Valio MiFU® jauhis on helppo ratkaisu pääruuanlaittoon. Valio MiFU® jauhis Original on miedosti maustettu ja…
    Valio MiFU® e250 g jauhis Original laktoositon
    Voit kokeilla myös:
    • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

KOKEILE LISÄKSI

  • 400 g sarvimakaronia
  • 1 pkt (250 g) naudan jauhelihaa
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl Valio maitoa

KOKEILE LISÄKSI

  • ½-1 prk (à 250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
  2. Ruskista jauhis Oivariini rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Lisää mausteet.
  3. Yhdistä valutetut makaronit ja jauhisseos, kaada leivinpaperille uunipellille.
  4. Sekoita munat ja maito. Kaada pellille.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Tarjoa peltimakaronilaatikko salaatin ja ketsupin kanssa.

Vinkki

Valuta makaronilaatikon pinnalle Valio Koskenlaskija® Ruokaa. Näin saat erityisen maukkaan ja mehevän makaronilaatikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 164 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 5,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1