Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltipaella

Paellasta inspiraationsa saanut helppo uuniruoka. Broileria ja maukasta chorizo-makkaraa riisin, kasvisten ja sopivasti tulisen kastikkeen kera.

Peltipaella
Peltipaella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g broilerin paistileikkeitä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 paprikaa, punainen ja keltainen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 250 g chorizo-makkaraa tai muuta mausteista makkaraa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sweet chili
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sweet chili UHT laktoositon
  • 1½ dl vettä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 1½ dl (90 g) pakasteherneitä
  • 1½ dl (70 g) kivetöntä kalamata-oliivia
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 sitruuna lohkoina

Ohje

  1. Leikkaa broilerin paistileikkeet puoliksi. Valuta päälle Oivariini ja hiero pintaan suola, mustapippuri sekä paprikajauhe.
  2. Suikaloi paprikat ja sipulit. Pilko chorizo.
  3. Mittaa riisi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Sekoita tomaattimurska, ruokakerma, vesi ja suola. Kaada vuokaan riisien päälle. Lisää vihannekset, broilerit sekä makkarat.
  4. Paista 200 asteessa n. 45 min tai kunnes riisi on napakan kypsää.
  5. Lisää vuokaan herneet ja oliivit. Paista vielä 5 min. Ota vuoka uunista ja viimeistele lehtipersiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search