Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltipulla

Peltipulla on oikotie lämpimään, tuoreeseen pullaan. Taikinan saa jättää löysäksi, kun sormiin tarttumisesta ei tarvitse olla huolissaan. Tällöin taikinalle riittää yksi kohotus ja pulla on erityisen pehmoista.

Peltipulla
Peltipulla

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 11 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl raesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Ohje

  1. Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan, taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Lisää lopuksi Oivariini rasva.
  3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (huom! kuvassa pulla tehty kahteen ½-peltiin). Painele taikina pellille tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
  4. Levitä Oivariini ja mausteet taikinan pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 - 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 42,4 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search