Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Perinteinen maitokiisseli

Joskus vähemmän on enemmän. Perinteiseen maitokiisseliin mansikkasurvoksen kanssa nautittuna ei ole mitään lisättävää.

Perinteinen maitokiisseli
Perinteinen maitokiisseli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • ½ tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

  • 0 kg mansikkasurvosta

Ohje

  1. Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan maito, perunajauhot sekä sokeri. Sekoita.
  2. Kuumenna koko ajan puuhaarukalla kattilan pohjasta sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  3. Lisää keltuainen. Kuumenna vielä uudelleen, kunnes kuplahtaa.
  4. Mausta maitokiisseli vaniljasokerilla.
  5. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi; sekoita välillä, ettei kuoretu. Jaa annosmaljoihin.
  6. Tarjoa maitokiisseli mansikkasurvoksen kanssa jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikkasurvosta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search