Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja ristikko
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 800 g persikkaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauho ja sokerit. Nypi tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää jääkylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1 h.
- Kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy Ø n. 24 cm:n piirakkavuokaan. Painele tiiviisti reunoille.
- Pistele pohja haarukalla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä vuoka esim. kuivatuilla herneillä (paistoherneillä) tai riisillä. Näin pohja pysyy kauniisti vuoan reunoilla esipaistamisen ajan. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
- Kauli loppu taikina ohueksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Leikkaa siitä pitkiä 1 cm:n levyisiä nauhoja. Asettele nauhat leivinpaperin päällä ristikoksi. Leikkaa ristikosta vuoan halkaisijan kokoinen ympyrä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
- Pese persikat, poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita lohkojen joukkoon siirappi, sitruunamehu ja maissitärkkelys.
- Lusikoi esipaistetulle pohjalle vaniljarahka. Levitä päälle persikkaseos. Valuta ristikko päällimmäiseksi.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
221 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
27 g
Rasva
10,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.