Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Persikka-vadelmatrifle

Englantilaista alkuperää oleva näyttävä trifle on saanut täytteekseen persikkaa ja vadelmaa sekä täyteläistä tuorejuusto-kermatäytettä.

Persikka-vadelmatrifle
Persikka-vadelmatrifle

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3 rkl ohratärkkelystä
  • 4 rkl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 tlk (410/235 g) persikkaa sokeriliemessä
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 2 dl vadelmahilloa
  • 2 pussia (à 200 g) pakastevadelmia

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  2. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan.
  4. Valmista täyte. Valuta persikat, ota liemi talteen. Viipaloi persikat. Sekoita tuorejuuston joukkoon sitruunamehu, sokerit ja pehmeäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
  5. Kokoa jälkiruokakakku n. 12 cm korkuiseen, 2 - 2,5 litran lasimaljaan. Laita maljan pohjalle yksi pohjan paloista ja kostuta persikkaliemellä. Levitä päälle vadelmahilloa ja 1/4 tuorejuustoseoksesta sekä osa persikkaviipaleista ja vadelmista. Tee kolme samanlaista kerrosta.
  6. Koristele pinta persikkaviipaleilla ja vadelmilla sekä halutessasi sitruunamelissalla. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Vinkki

Voit kostuttaa kakkulevyt halutessasi liköörillä tai konjakilla. Sivele päällimmäisen kerroksen persikkaviipaleet ja vadelmat hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä, jos haluat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 23 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search