Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Persimonkakku

Persimonkakussa maistuu piparkakut, vanilja ja raikas appelsiini. Kakku sopii talviseen kahvipöytään.

Persimonkakku
Persimonkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g piparkakkutaikinaa

Täyte

  • ½ dl appelsiinimarmeladia
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio Keittiön vaniljakreemi 200 g laktoositon
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • liivatelehteä

Pinnalle


Ohje

  1. Kauli valmiista piparkakkutaikinasta ohuehko pyöreä levy. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Nosta taikinalevy pohjalle ja reunoille. Tee foliosta ohut rulla ja painele rulla vuoan reunoille, foliorulla estää taikinaa valumasta alaspäin uunissa.
  2. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Poista foliorulla reunoilta. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma ja kreemi keskenään. Mausta raastetulla sitruunan kuorella.
  5. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos vaniljakermavaahtoon hyvin sekoittaen.
  6. Lusikoi jäähtyneelle piparkakkupohjalle marmeladi ja kaada kermaseos päälle.
  7. Kuori ja viipaloi persimonit. Kuumenna mehu, sokeri ja kanelitanko pannulla kiehuvaksi. Anna kuplia hetki, niin että seos muuttuu siirappiseksi. Ota pois liedeltä ja lisää siirapin joukkoon perismonviipaleet. Anna jäähtyä hetki.
  8. Levitä persimonviipaleet kakun pinnalle ja kaada pannulta loppu siirappi hedelmien päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search