Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peruna-kinkkupiiras

Arkinen Peruna-kinkkupiiras on mainio ateria vihreän salaatin kanssa tarjottuna.

Peruna-kinkkupiiras
Peruna-kinkkupiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 pieni purjo
  • 150 g palvikinkkua
  • 1 pussi
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min.
  4. Valmista täyte. Kuumenna rasva pannussa ja lisää pannulle peruna-sipuli-sekoitus, pesty, viipaloitu purjo ja kuutioitu kinkku. Paista, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät
  5. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon juustoraaste sekä mausteet. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
  6. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon maito. Kaada seos täytteen päälle.
  7. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 171 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search