Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- 3 perunaa (keskikokoista)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 8 dl ruissihtijauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- ½ dl vettä
- ½ dl siirappia
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Raasta perunat kartioraastimen hienoimmalla terällä. Lisää piimän joukkoon mausteet, raastettu peruna ja siirappi.
- Alusta jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä voi. Kohota.
- Leivo kaksi pyöreää limppua. Kohota.
- Leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin ja paista 175 asteessa 45 - 50 min. Voitele lämpiminä vesi-siirappiseoksella. Jäähdytä peittämättä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
209 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
38,4 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.