Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 24 isoa grahampaahtoleipäviipaletta
Kostutus
- 1½ dl sitruunamehua vedellä laimennettuna
Täyte
- 2 ruukkua (2,5 dl) basilikan lehtiä tiukkaan pakattuna
- 1 dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
-
3 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 6 (n. 500 g) tomaatteja
Päälle ja koristeluun
-
1½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1 rasia (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 0 kg kivettömiä oliiveja
- 1 ruukku basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista täyte. Jauha basilika ja pinjansiemenet monitoimikoneessa hienoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.
- Kokoa voileipäkakku. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta: kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi.
- Kostuta ensimmäinen leipäkerros ja levitä sille 1/3 täytteestä. Lisää toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle 1/2 täytteestä. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Lado neljäs leipäkerros ja kostuta se
- Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna kakun maustua ja mehevöityä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Päällystä ja koristele. Notkista tuorejuusto ja levitä se kakulle. Koristele kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja basilikalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
177 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
12,5 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- kivettömiä oliiveja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.