
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
3½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ⅓ pkt (17 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 6½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun ja koristeluun
- 1-2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 12 oliivia esim. Kalamata
-
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- mustapippuria myllystä
- gourmet-suolahiutaleita
- 3½ dl Valio maitoa
- ⅓ pkt (17 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 6½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun ja koristeluun
- 1-2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 12 oliivia esim. Kalamata
- Valio Oivariini® juoksevaa
- mustapippuria myllystä
- gourmet-suolahiutaleita
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan
- Jaa taikina 8 osaan suoraan keoiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Ripota kekojen päälle hieman jauhoja. Taputtele vajaan cm:n paksuisiksi leipäsiksi, halkaisija 11- 12 cm.
- Kohota leivät liinan alla. Leikkaa sipuli(t) ohuiksi lohkoiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna niitä hetki mikrossa. Puolita oliivit
- Voitele focacciat rasvalla. Asettele päälle sipulit ja oliivit. Pyöräytä myllystä hieman pippuria päälle. Ripsauta muutama suolakide focaccioille. Paista leivät uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 9 min tai kunnes kypsiä
TÄYTETYT FOCACCIAT
- Halkaise focacciat vaakasuunnassa. Voitele esim. Valio Viola® valkosipuli- tai vihreä pesto tuorejuustolla. Täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla, Valio mozzarella viipaleilla, ohuen ohuilla kylmäsavukinkkuviipaleilla ja säilötyillä artisokkapaloilla (tai muilla antipastotuotteilla). Voit täyttää focacciat myös vaikkapa muna-raejuustoseoksella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
226 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
34,7 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- mustapippuria myllystä
- gourmet-suolahiutaleita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.