Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ⅓ pkt (17 g) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 6½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun ja koristeluun
- 1-2 punasipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 12 oliivia esim. Kalamata
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 0 kg gourmet-suolahiutaleita
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan
- Jaa taikina 8 osaan suoraan keoiksi kahdelle uunipellille leivinpaperille. Ripota kekojen päälle hieman jauhoja. Taputtele vajaan cm:n paksuisiksi leipäsiksi, halkaisija 11- 12 cm.
- Kohota leivät liinan alla. Leikkaa sipuli(t) ohuiksi lohkoiksi ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna niitä hetki mikrossa. Puolita oliivit
- Voitele focacciat rasvalla. Asettele päälle sipulit ja oliivit. Pyöräytä myllystä hieman pippuria päälle. Ripsauta muutama suolakide focaccioille. Paista leivät uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 9 min tai kunnes kypsiä
TÄYTETYT FOCACCIAT
- Halkaise focacciat vaakasuunnassa. Voitele esim. Valio Viola® valkosipuli- tai vihreä pesto tuorejuustolla. Täytä rucolalla, tomaattiviipaleilla, Valio mozzarella viipaleilla, ohuen ohuilla kylmäsavukinkkuviipaleilla ja säilötyillä artisokkapaloilla (tai muilla antipastotuotteilla). Voit täyttää focacciat myös vaikkapa muna-raejuustoseoksella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
226 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
34,7 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- mustapippuria myllystä
- gourmet-suolahiutaleita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.