Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pienet Quiche Lorrainet

Juustopiiraiden kuulu ranskalainen klassikko, Quiche Lorraine, muuntuu nyt pikkuisiksi piiraiksi. Leivo niitä teen, kahvin tai vaikkapa glögin kanssa tarjottaviksi herkuiksi. Gluteenittomat piiraat löytyvät ohjeen lopusta.

Pienet Quiche Lorrainet
Pienet Quiche Lorrainet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon

Täyte

  • 120 g fileepekonia, esim. marmori
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • ¾ dl hienonnettua persiljaa

Muffinipellin voiteluun


Ohje

  1. Sekoita Oivariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää ruokakerma. Sekoita. (GLUTEENITON TAIKINA, ks. ohjeen lopusta.)
  2. Tee taikinasta tanko. Leikkaa se 12:een yhtä suureen osaan. Pyöräytä ne kämmenten välissä pyöreiksi "pulliksi" ja taputtele voidellun muffinipellin syvennysten pohjalle ja ylös reunoille.
  3. Paista kuutioitu pekoni pannulla. Jaa jäähtynyt pekoni syvennysten pohjille. Vatkaa munat kulhossa. Lisää täytteen loput aineet. Kaada pekonin päälle vuoan syvennyksiin.
  4. Paista uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa tee- tai kahvipöydässä tai glögitarjoilun suolapalana.

GLUTEENITTOMAT, LAKTOOSITTOMAT PIIRAAT

  1. Valmista pohjataikina nyppimällä 100 g Valio Eila™ Laktoositon voita ja 2 1/2 dl gluteenitonta, maidotonta jauhoseosta. Lisää 1 dl Valio Eila™ Laktoositon maitorahkaa. Sekoita taikinaksi. Valmista muuten kuten yllä.

Vinkki

Voit käyttää ruokakermana vaihtoehtoisesti Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®. Jätä tällöin mustapippuri pois täytteestä.

Käytä fileepekonin tilalla 100 g saunapalvikinkkua. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää se täytteeseen sellaisenaan ilman paistoa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 16,3 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua mustapippuria
  • muskottipähkinää
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search