Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio ruokakermaa Kippari®Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
Täyte
- 120 g fileepekonia, esim. marmori
- 2 kananmunaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
2 dl
Valio ruokakermaa Kippari®Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
- ripaus jauhettua mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
- ¾ dl hienonnettua persiljaa
Muffinipellin voiteluun
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita Oivariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää ruokakerma. Sekoita. (GLUTEENITON TAIKINA, ks. ohjeen lopusta.)
- Tee taikinasta tanko. Leikkaa se 12:een yhtä suureen osaan. Pyöräytä ne kämmenten välissä pyöreiksi "pulliksi" ja taputtele voidellun muffinipellin syvennysten pohjalle ja ylös reunoille.
- Paista kuutioitu pekoni pannulla. Jaa jäähtynyt pekoni syvennysten pohjille. Vatkaa munat kulhossa. Lisää täytteen loput aineet. Kaada pekonin päälle vuoan syvennyksiin.
- Paista uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa tee- tai kahvipöydässä tai glögitarjoilun suolapalana.
GLUTEENITTOMAT, LAKTOOSITTOMAT PIIRAAT
- Valmista pohjataikina nyppimällä 100 g Valio Eila™ Laktoositon voita ja 2 1/2 dl gluteenitonta, maidotonta jauhoseosta. Lisää 1 dl Valio Eila™ Laktoositon maitorahkaa. Sekoita taikinaksi. Valmista muuten kuten yllä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
278 kcal
Proteiini
10,4 g
Hiilihydraatti
16,3 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua mustapippuria
- muskottipähkinää
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.