Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piimäjuusto

Piimäjuusto on tuttu suomalainen pitoruoka, se liittyy olennaisesti myös joulun, pääsiäisen ja juhannuksen ruokaperinteeseen.

Piimäjuusto
Piimäjuusto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 l
    Valio Luomu™ kevytmaitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 1 l
    Valio Luomu™ piimää
    Valio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
    Valio Luomu™ rasvaton piimä 1 l
  • 4 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon

Ohje

  1. Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna kiehumispisteeseen; sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.
  3. Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
  4. Vedä juustomassaan veitsellä ristiviillot. Anna heran erottua vielä n. 5 min.
  5. Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai muovi- tai terässiivilään. Anna heran valua pois. Sekoita massaan rahka. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
  6. Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
  7. Kumoa tarjoiluvadille.

PAISTETTU MUNAJUUSTO

  1. Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.

Vinkki

Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista:

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

1/2 - 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna

1 1/2 tl kuminaa

1/2 - 1 dl pestoa

1 - 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna.

Ota hera talteen ja käytä sämpylätaikinan nesteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 1,3 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search