Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 l
Valio Luomu™ kevytmaitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
- 3 kananmunaa
-
1 l
Valio Luomu™ piimääValio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
- 4 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Jaa resepti
Ohje
- Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna kiehumispisteeseen; sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.
- Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
- Vedä juustomassaan veitsellä ristiviillot. Anna heran erottua vielä n. 5 min.
- Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai muovi- tai terässiivilään. Anna heran valua pois. Sekoita massaan rahka. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
- Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
- Kumoa tarjoiluvadille.
PAISTETTU MUNAJUUSTO
- Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
47 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
4,6 g
Rasva
1,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.