Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pikamunkit

Munkkihimo? Vappu? Lastenjuhlat? Veikeät, pienet pikamunkit hauskuuttavat muodoillaan ja ihastuttavat maullaan. Tämän munkkitaikinan teossa ei kauaa nokka tuhise!

Pikamunkit
Pikamunkit

Ainesosat

pikamunkkia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl kookoskermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Uppopaistoon

  • 7-8 dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Sekoita munat, maito, kookoskerma, sokeri, vaniljasokeri ja suola.
  2. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
  3. Laita lieden viereen valmiiksi talouspaperilla päällystetty lautanen, sokerilautanen, tarjoiluastia sekä aluslautanen reikäkauhalle.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Varo öljyn ylikuumenemista. Öljy on sopivan kuumaa kun nokare taikinaa ei jää kattilan pohjalle vaan nousee nopeasti pinnalle ja ruskistuu maltillisesti kullanruskeaksi.
  5. Nostele kahdella lusikalla pikkumunkkeja kuumaan öljyyn. Paista molemmmin puolin kypsäksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  6. Pyöritä munkit kuumina sokerissa ja siirrä tarjoiluastiaan.
  7. Nauti pikamunkit tuoreina.

Vinkki

Muistathan, että siivilöidyn ruokaöljyn voi käyttää uudelleen uppopaistoon. Siivilöi jäähtynyt öljy pulloon ja säilytä viileässä. Hävitä öljy sekajätteen mukana, älä kaada viemäriin. Vaniljaisiin munkkirinkilöihin voit käyttää kookoskerman, maidon ja vaniljasokerin sijaan yhden purkin (à 2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa vaniljakstiketta 9%. Sokerin määrän voit vähentää 1 rkl:ään. Valmista muuten samoin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 563 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 18,6 g
Rasva 53,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search