Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
35 min
Yhteensä
2 h 35 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikinajuuri
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl suolaa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Taikina
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl rusinoita tai korintteja
- 1 dl säilykekirsikoita
- 6 dl vehnäjauhoja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kostutus
- 1 dl vettä
- 1 dl rommia
- ½ dl sokeria
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi
- 0 kg keltaista strösseliä tai keltaisia raekarkkeja
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna turvota leivinliinan alla puolisen tuntia, kunnes taikinajuuri kuplii.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinajuuren joukkoon korintit, hienonnetut säilykekirsikat sekä sokeri-munavaahto. Vaivaa taikinaan loput vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vaivaa vielä, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista.
- Nostele taikinaa voidellun muffinivuoan koloihin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 45 min.
- Kypsennä babat 200 asteessa n. 35 min, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä puolisen tuntia uunista ottamisen jälkeen. Kumoa babat pelliltä. Puhdista pelti huolellisesti lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin.
- Sekoita kostutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Nosta babat takaisin muffinipellin koloihin ja valele kostutuslientä leivosten pinnalle reilusti. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja.
- Vatkaa appelsiinituorejuusto ja tomusokeri kulhossa notkeaksi. Nostele kuorrutusta babojen pinnalle.
- Halutessasi leikkaa pieni hattu baban päältä ja nostele kuorrutusta myös leivosten sisään. Koristele strösselillä tai karkkirakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
293 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
39 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltaista strösseliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.