Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
35 min
Yhteensä
2 h 35 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikinajuuri
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ½ tl suolaa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Taikina
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl rusinoita tai korintteja
- 1 dl säilykekirsikoita
- 6 dl vehnäjauhoja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Kostutus
- 1 dl vettä
- 1 dl rommia
- ½ dl sokeria
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 2 dl tomusokeria
Koristeeksi
- 0 kg keltaista strösseliä tai keltaisia raekarkkeja
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna turvota leivinliinan alla puolisen tuntia, kunnes taikinajuuri kuplii.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinajuuren joukkoon korintit, hienonnetut säilykekirsikat sekä sokeri-munavaahto. Vaivaa taikinaan loput vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vaivaa vielä, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista.
- Nostele taikinaa voidellun muffinivuoan koloihin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 45 min.
- Kypsennä babat 200 asteessa n. 35 min, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä puolisen tuntia uunista ottamisen jälkeen. Kumoa babat pelliltä. Puhdista pelti huolellisesti lämpimällä vedellä ja kuivaa hyvin.
- Sekoita kostutusliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Nosta babat takaisin muffinipellin koloihin ja valele kostutuslientä leivosten pinnalle reilusti. Anna maustua huoneenlämmössä muutamia tunteja.
- Vatkaa appelsiinituorejuusto ja tomusokeri kulhossa notkeaksi. Nostele kuorrutusta babojen pinnalle.
- Halutessasi leikkaa pieni hattu baban päältä ja nostele kuorrutusta myös leivosten sisään. Koristele strösselillä tai karkkirakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
293 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
39 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- keltaista strösseliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.