Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 min
Yhteensä
48 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen, vatkaa samalla hyvin.
- Yhdistä kuivat aineet. Sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita.
- Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä ohutta, pikkusormen paksuista tankoa. Leikkaa siitä paloja. Muotoile haluamiasi kirjaimia leivinpaperille pellille.
- Koristele halutessasi: voitele kirjaimet kevyesti munalla pullasutia käyttäen. Ripota pinnalle nonparelleja.
- Kypsennä uunin keski- / ylätasolla 200 asteessa kunnes vaaleanruskeita ja kypsiä, 5 - 10 min. Tarkkaile kypsymistä, se riippuu kirjainten koosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
380 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
53,6 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.