Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pink velvet cupcakes

Muista ystävää hempeän vaaleanpunaisilla kuppikakuilla. Mehevissä leivonnaisissa maistuu raikas vadelma ja makea mansikka.

Pink velvet cupcakes
Pink velvet cupcakes

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
cupcakea
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • punaista elintarvikeväriä
  • n. 100 g (1 dl) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kuorrutus

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • punaista elintarvikeväriä
  • n. 100 g (1 dl) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kuorrutus

  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • nonparelleja ja/tai sydäntikkuja

Ohje

  1. Kurkkaa ensin kuppikakkujen valmistuminen:
  2. Sekoita kulhossa vehnä- ja perunajauho, leivinjauhe, ruokasooda ja sokeri.
  3. Yhdistä kermaviili, munat, Oivariini, etikka ja väri. Sekoita tasaiseksi. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin, täytä vuoat puolilleen. Lisää pinnalle teelusikallinen marmeladia.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin missä on tähti- tai pyöreäkärkinen tylla. Pursota kuorrutus muffinssien pinnalle ulkoreunasta alkaen.
  7. Viimeistele halutessasi sydäntikuilla tai nonparelleilla.

Vinkki

Jos käytät karkeita paperisia muffinivuokia tai alumiinista muffinipeltiä ilman muffinivuokia, voitele ja korppujauhota vuoat huolellisesti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 29,5 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1