Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pinkit palat

Tämä herkullisen pinkki mokkapalan sukulainen tuo maultaan mieleen tutun berliininmunkin. Tässä sitä makua on reilusti kokonainen pellillinen.

Pinkit palat
Pinkit palat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 100 g pakastevadelmia

Kuorrutus

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7½ dl tomusokeria
  • 1 dl vettä
  • pinkkiä elintarvikeväriä
  • pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa

Pinnalle

  • nonparelleja
  • 200 g Valio voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl Valio A+™ luonnonjogurttia
  • 100 g pakastevadelmia

Kuorrutus

  • 100 g Valio voita
  • 7½ dl tomusokeria
  • 1 dl vettä
  • pinkkiä elintarvikeväriä
  • pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa

Pinnalle

  • nonparelleja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokeriseokseen vähän jäähtynyt voisula.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilöiden. Lisää jogurtti ja sekoita. Lisää lopuksi vähän sulaneet vadelmat ja sekoita kevyesti.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista n. 15 min. Valmista sillä aikaa kuorrute.
  5. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää tomusokerin joukkoon kylmä vesi ja jäähtynyt voisula. Lisää pinkkiä elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan pinkkiä. (Voit halutessasi murskata joukkoon myös pakastekuivattuja vadelmia tai mansikoita makua tuomaan.) Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute vähän jäähtyneelle kakkupohjalle. Koristele nonparelleilla. Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 49 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1