
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
-
2 dl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
- 100 g pakastevadelmia
Kuorrutus
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7½ dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- pinkkiä elintarvikeväriä
- pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa
Pinnalle
- nonparelleja
- 200 g Valio voita
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl Valio A+™ luonnonjogurttia
- 100 g pakastevadelmia
Kuorrutus
- 100 g Valio voita
- 7½ dl tomusokeria
- 1 dl vettä
- pinkkiä elintarvikeväriä
- pakastekuivattua vadelmaa tai mansikkaa
Pinnalle
- nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokeriseokseen vähän jäähtynyt voisula.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilöiden. Lisää jogurtti ja sekoita. Lisää lopuksi vähän sulaneet vadelmat ja sekoita kevyesti.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista n. 15 min. Valmista sillä aikaa kuorrute.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää tomusokerin joukkoon kylmä vesi ja jäähtynyt voisula. Lisää pinkkiä elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan pinkkiä. (Voit halutessasi murskata joukkoon myös pakastekuivattuja vadelmia tai mansikoita makua tuomaan.) Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute vähän jäähtyneelle kakkupohjalle. Koristele nonparelleilla. Anna vetäytyä viileässä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
337 kcal
Proteiini
3,8 g
Hiilihydraatti
49 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pinkkiä elintarvikeväriä
- pakastekuivattua vadelmaa
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.