Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kananmunaa
- 1½ dl kookoskermaa
-
50 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl kiehuvaa vettä
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl kookoskermaa
- 0 kg elintarvikeväriä (pasta), pinkkiä tai punaista
- 25 g (0,5 dl) suolattomia pistaasipähkinöitä
- ½ dl (5 g) pakastekuivattua vadelmaa
- 1 limetin kuori raastettuna
Jaa resepti
Ohje
- Voitele Ø 20 - 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka ja jauhota se ohuelti kaakaojauheella.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muna ja kookoskerma (1 ½ dl) ja voisula. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Kakku jää kosteahkoksi. Anna jäähtyä hetki. Irrota ja jäähdytä. Kakun voi hyvin antaa tekeytyä peitettynä useamman tunnin tai vaikka seuraavaan päivään. Kakun kuitenkin tulee olla jäähtynyt ennen kuorruttamista.
- Kuumenna kookoskerma ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa samalla sekoittaen, kunnes valkosuklaa on sulanut. Nosta liedeltä. Värjää elintarvikevärillä, käytä väriä varoen ja lisää vähitellen.
- Murenna joukkoon suurin osa vadelmista, kuoriraasteesta ja rouhituista pähkinöistä (käytä mielellään vain karkea murske).
- Valuta kuorrutus kakulle.
- Ripottele pinnalle loppu vadelma- ja pähkinämurske sekä kuoriraaste. Nosta jääkaappiin, kunnes kuorrutus on jäähtynyt.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
326 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
35,5 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- kaakaojauhetta
- elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.