Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pipari-kinuskijuustokakku

Leivo syksyn ja joulunajan tarjoiluihin erityisen hyvin sopiva piparkakkujuustokakku. Herkullisen kokonaisuuden ja juhlavan näköisen tarjottavan saat loihtimalla pinnalle kinuskikreemistä sekä sesongin hedelmistö ja marjoista päällisen. Kakun voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa tarjoilupäivänä.

Pipari-kinuskijuustokakku
Pipari-kinuskijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (380 g) valmista murotaikinaa makeaan leivontaan, laktoositon
  • 2 rasiaa (á 200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Koristelu

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 2 tuoretta viikunaa
  • 50 g puolukoita
  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi ø n. 20 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunojen väliin. Painele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm:n korkeuteen.
  2. Sekoita tuorejuusto, crème fraîche, sokeri ja siivilöity maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.
  3. Kun ainekset ovat sekoittuneet, vatkaa sähkövatkaimella 2 min. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  4. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min. Anna kakun jäähtyä ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Kakkuun voi muodostua keskelle halkeamia, jotka jäävät sitten koristuksen alle ja täyttyvät kreemillä.
  5. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele viikunalohkoilla ja marjoilla. Viimeistele kinuskinen pinta ripauksella sormisuolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search