Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kranssia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
50 g
hiivaaVoit kokeilla myös:
- 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
- 5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 16 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Voit kokeilla myös:- 150 g Valio Eila® voita
- 500 g piparkakkutaikinaa
- 2 rkl kanelia
Pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri (1 ½ dl), mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini (1 dl). Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli myös piparitaikina kahdeksi levyksi.
- Levitä ensin pullataikinalevylle ½ dl Oivariini rasvaa ja ½ dl sokeria. Ripottele sitten kaneli ja nosta päälle piparitaikinalevy. Kääri rullaksi ja aseta leivinpaperille uunipellille kranssin muotoon. Nipistele päät yhteen.
- Leikkaa saksilla palkeenkieliä kranssien pintaan. Anna kohota.
- Voitele kohonneet kranssit munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista kranssit uunin keskiosassa 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 322 kcalProteiini 7 gHiilihydraatti 51,5 gRasva 9,1 gTyydyttynyt rasva 2,4 gRavintokuitu 2,1 gSuola 0,6 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.