Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.24
tähteä viidestä
34 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g piparkakkuja
-
50 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 4 liivatetta
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 kanelitanko
- 5 kokonaista neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 prk
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffee à 200gValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl sokeria
Pinnalle
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl kanelia
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Hienonna piparkakut. Yhdistä voisulan kanssa.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Painele n. 2/3 pipariseoksesta vuoan pohjalle. Loput käytetään täytteeseen.
Täyte
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Kuumenna n. puolet kermasta ja mausteet pienessä kattilassa. Anna kiehua hiljalleen 8 min.
- Nosta kattila liedeltä. Poista kanelitanko ja neilikat.
- Sulata kermaan tuorejuusto. Kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita, kunnes tasaista.
- Sekoita joukkoon rahka.
- Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.
- Kaada reilu puolet kakkumassasta vuokaan. Ripottele piparitäytettä päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
- Valuta loppu kakkumassa vuokaan aloittaen reunoista keskelle päin. Tasoita.
- Hyydytä jääkaapissa 3 - 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoan reunasta veitsellä vetäen. Asettele pinnalle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinnalle kanelilla maustettua kaakaojauhetta. Poista muotit varoen. Siirrä tarjoiluvadille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatti
19,1 g
Rasva
20,4 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.