Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Viimeistele mannapuuro piparkakuilla ja tarjoa se kirsikanystävän kiisselin kanssa. Helppotekoinen kirsikkakiisseli valmistuu talvisesongin aikana myytävästä Valio Hehku juomasta ja nokareesta kirsikkahilloa. Punainen kiisseli maistuu myös riisipuuron kanssa tarjoiltuna.

Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli
Piparinen mannapuuro ja kirsikkakiisseli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • ½ tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl mannasuurimoita
  • ½ tl suolaa

Kirsikkakiisseli

  • 5 dl
    Valio Hehku juomaa
    Valio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
    Valio Hehku® 1 l mausteinen rypälejuoma kausituote
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl kirsikkahilloa

Pinnalle

  • 4 piparkakkua

Ohje

  1. Valmista ensin kirsikkakiisseli. Mittaa Hehku ja perunajauho kattilaan. Sekoita tasaiseksi, lisää myös hillo. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes ensimmäiset kiehumiskuplat tulevat pintaan. Nosta sivuun liedeltä.
  2. Puuro-ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  3. Kiehauta maitojuoma ja piparkakkumauste kattilassa.
  4. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 min. Mausta suolalla.
  5. Annostele puuro neljälle. Murenna puuroihin kaksi piparia ja koristele piparinpuolikkailla. Tarjoa kirsikkakiisselin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search