Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.56
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- ¾ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 7 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® piparkakku tuorejuustoaValio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
- 2 dl pakastepuolukoita
Ruskistettu voi -kuorrute
-
100 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® piparkakku tuorejuustoaValio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
- 2 dl tomusokeria
Lisäksi
- 0 kg puolukoita koristeluun
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä tuorejuusto levylle. Ripottele puolukat päälle. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24) pohjalle ja voitele reunat. Asettele kolme palaa vuoan keskelle ja loput palat ympärille leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele boston halutessassi kananmunalla. Paista 200-asteisen uuniin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Jätä jäähtymään.
- Valmista kuorrute. Kuumenna voi keskilämmöllä pienessä kattilassa, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Jäähdytä hetki ja sekoita ruskistettu voi tuorejuuston ja tomusokerin joukkoon. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, jotta se ei ole liian juoksevaa.
- Levitä kuorrute pullan pinnalle. Koristele halutessasi puolukoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
330 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
40,3 g
Rasva
15,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- puolukoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.