Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 h 9 min
Yhteensä
12 h 24 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.46
tähteä viidestä
89 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
piparia
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl tummaa siirappia
- 2 dl sokeria
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl neilikkaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 9 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa siirappi, sokeri, voi sekä mausteet kattilaan. Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
- Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä.
- Kauli taikina pienissä erissä ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota muotilla pipareita. Siirrä uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa kypsiksi keski- /yläosassa (paksuudesta riippuen 5 - 8 min). Anna jäähtyä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
389 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
54,9 g
Rasva
15,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.