Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pippurinen lasagne

Perinteinen lasagne on maukas arkiruoka. Juustokastikkeen lasagneen voi tehdä myös helposti. Katso ohje ja kokeile.

Pippurinen lasagne
Pippurinen lasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 täysjyvälasagnelevyä

Jauhelihakastike

  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 isoa (275 g) sipulia
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 2-3  (250 g) porkkanaa
  • 3 (150 g) varsisellerin vartta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl rosépippuria murskattuna
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon

Helppo juustokastike

Pinnalle

  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, raastetut porkkanat ja ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri. Sekoita ja anna paistua muutama min.
  3. Lisää mausteet, sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ruokakerma. Sekoita ja anna kiehua hetkisen.
  4. Valmista juustokastike: Sekoita kulhossa Koskenlaskija, smetana, maitojuoma ja muutama rouhaisu suolaa.
  5. Lusikoi suorakaiteen muotoiseen (n. 23 x 30 cm) lasagnevuokaan jauhelihakastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä, juustokastiketta ja taas jauhelihakastiketta. Tee näin 3 kerrosta, kaada päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja juustokastike.
  6. Ripottele pinnalle juustoraaste tai levitä pinnalle juustoviipaleet.
  7. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen loppupuolella, jos pinta saa liikaa väriä.
  8. Anna ruoan vetäytyä foliolla peitettynä 10 min ennen ruokailua.
  9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search