Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.71
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9 täysjyvälasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 isoa (275 g) sipulia
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 2-3 (250 g) porkkanaa
- 3 (150 g) varsisellerin vartta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl rosépippuria murskattuna
- ¼ tl muskottipähkinää
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuustoLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
Helppo juustokastike
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
1½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ripaus suolaa myllystä
Pinnalle
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Jaa resepti
Ohje
- Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa.
- Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, raastetut porkkanat ja ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri. Sekoita ja anna paistua muutama min.
- Lisää mausteet, sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja ruokakerma. Sekoita ja anna kiehua hetkisen.
- Valmista juustokastike: Sekoita kulhossa Koskenlaskija, smetana, maitojuoma ja muutama rouhaisu suolaa.
- Lusikoi suorakaiteen muotoiseen (n. 23 x 30 cm) lasagnevuokaan jauhelihakastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä, juustokastiketta ja taas jauhelihakastiketta. Tee näin 3 kerrosta, kaada päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja juustokastike.
- Ripottele pinnalle juustoraaste tai levitä pinnalle juustoviipaleet.
- Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 40 min. Peitä vuoka kypsennyksen loppupuolella, jos pinta saa liikaa väriä.
- Anna ruoan vetäytyä foliolla peitettynä 10 min ennen ruokailua.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
7,1 g
Rasva
9,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.