Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pippurinen lihapata

Hirvenlihassa on mukavan mieto, mutta silti selvästi havaittava riistanmaku. Hirvenlihaa voi käyttää naudanlihan asemasta miltei kaikissa ruoissa - ja päinvastoin.

Pippurinen lihapata
Pippurinen lihapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg hirven tai naudan paistia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2-3  sipulia
  • 200 g (5 dl) esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 4-5 dl vettä + paistolientä

Ohje

  1. Puhdista paisti kalvoista. Kuutioi reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla voissa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (huuhdo pannu tarvittaessa välillä ja siivilöi liemi talteen, pese pannu). Paista hienonnettu sipuli ja esikäsitellyt sienet. Lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla. Lisää tomattisose ja vesi + paistoliemi.
  2. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Miedomman makuisen lihapadan saat korvaamalla maustetun ruokakerman 2 dl:lla Valio Luomu™ ruokakermaa. Mikäli haluat paksumman kastikkeen, suurusta sekoittamalla 1 - 2 rkl vehnäjauhoja tilkkaan kylmää vettä. Kaada suurus koko ajan sekoittaen kastikkeeseen ja keitä 2 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 12,9 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search