
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Tomaattikastike (ks. vinkki)
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 rkl oreganoa
- 1 rkl basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Juustokuorrutus
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Kinkku-rucola
-
50 g
ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleitaVoit kokeilla myös:
- 50 g serranokinkkua
- ½ rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 1½ dl kivettömiä oliiveja
- 1-2 dl (25 g) rucolaa
Jauheliha
- 250 g jauhelihaa
- 1 sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- suolaa ja pippuria
Kinkku-ananas-AURA
- 1 pkt (170 g) savukinkkua
- 4 ananasrenkaita
-
100-150 g (2 dl)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Katkarapu-simpukka-oliivi
- 200 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 prk (265/150 g) simpukoita valutettuna
- ½ dl oliiviviipaleita
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Katso halutessasi pizzan valmistus lasten kanssa:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
- Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2 - 4 pyöreäksi pohjaksi.
- Nosta pohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
- Paista täytetty pizza 250 asteessa uunin alaosassa n. 15 min.
Tomaattikastike
- (Voit myös käyttää itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan myös valmista tomaatti-pastakastiketta.)
- Valuta tomaattimurska, mausta se ja levitä kohonneelle pizzapohjalle.
- Valmista valitsemasi täyte ja levitä se tomaattiseoksen päälle. Jos valmistat kinkku-ananas-AURA täytteen, vähennä suolan määrä puoleen tai jätä koonaan pois.
- Ripottele päälle juustoraaste.
Kinkku-rucola
- Levitä kinkkuviipaleet ja puolitetut oliivit tomaattiselle pizzapohjalle. Kuorruta juustoraasteella.
- Lisää paistetun pizzan päälle rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Jauheliha
- Paista jauheliha Oivariini rasvassa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä ainekset tomaattiselle pizzapohjalle ja kuorruta juustoraasteella.
Kinkku-ananas-AURA
- Levitä suikaloitu kinkku, valutetut ananakset sekä AURA muru tomaattiselle pizzapohjalle.
- Kuorruta juustoraasteella.
Katkarapu-simpukka-oliivi
- Levitä ainekset tomaattiselle pizzapohjalle. Kuorruta juustoraasteella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
164 kcal
Proteiini
9,3 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
8,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.