Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRiisi
- 4 dl puuroriisiä
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio ruokakermaa sitruuna & pippuriLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
Poke lohi
- 400 g nahatonta ja ruodotonta kirjolohifileetä
- 2 kevätsipulivartta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2-3 rkl limetin mehua
- 2 tl seesamöljyä
- 1½ tl sriracha kastiketta
- 1 tl hunajaa
- 1 (200 g) avokado
- 200 g kurkkua
- 1-2 tl seesaminsiemeniä
- 0 kg tuoretta korianteria hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä pinnoitetussa kattilassa muutamaan kertaan, kunnes vesi ei ole enää sameaa.
- Lisää ruokakerma riisin joukkoon. Lisää tämän jälkeen vettä sen verran, että ruokakerma-vesinestettä on riisin päällä hieman runsaampi kerros, kuin minkä paksuinen riisikerros on. Lisää suola.
- Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Kun kiehuu, alenna lämpö minimiteholle ja kypsennä riisi kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Valmista kala ja lisukkeet riisin kypsymisen aikana.
- Kuutioi kala reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset kulhoon.
- Mausta kala soijalla, limetin mehulla, seesamöljyllä, srirachalla ja hunajalla. Sekoita ja jätä maustumaan.
- Kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
- Mausta kypsynyt, lämmin riisi etikalla. Jos riisi on kuivahtanut, lisää tilkkanen vettä.
- Nosta riisi annoskulhoihin. Asettele päälle lohi, avokado- ja kurkkukuutiot. Viimeistele korianterilla.
TARJOILUVINKIT
- Tarjoa poke kulhot pienempinä annoksina esim. illanistujaisisissa tai buffassa. Saat helposti 12 pientä annoskulhoa.
- Riisin voi myös jäähdyttää ja tarjota ruoan myös kylmänä pääruokasalaattina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
161 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
17,4 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta korianteria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.