Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Poke bowl eli poke-kulho

Poke on havajilaisen keittiön merellistä antia. Poke-bowl:ssa maistuvat sushimaiset piirteet: riisipohjainen ruoka-annos täydentyy mm. soijalla maustetulla lohella ja annosta raikastavat avokado ja tuore kurkku.

Poke bowl eli poke-kulho
Poke bowl eli poke-kulho

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Riisi

  • 4 dl puuroriisiä
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Poke lohi

  • 400 g nahatonta ja ruodotonta kirjolohifileetä
  • 2 kevätsipulivartta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2-3 rkl limetin mehua
  • 2 tl seesamöljyä
  • 1½ tl sriracha kastiketta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 (200 g) avokado
  • 200 g kurkkua
  • 1-2 tl seesaminsiemeniä
  • 0 kg tuoretta korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä pinnoitetussa kattilassa muutamaan kertaan, kunnes vesi ei ole enää sameaa.
  2. Lisää ruokakerma riisin joukkoon. Lisää tämän jälkeen vettä sen verran, että ruokakerma-vesinestettä on riisin päällä hieman runsaampi kerros, kuin minkä paksuinen riisikerros on. Lisää suola.
  3. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Kun kiehuu, alenna lämpö minimiteholle ja kypsennä riisi kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Valmista kala ja lisukkeet riisin kypsymisen aikana.
  4. Kuutioi kala reilun noppakuution kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi renkaiksi. Laita ainekset kulhoon.
  5. Mausta kala soijalla, limetin mehulla, seesamöljyllä, srirachalla ja hunajalla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  6. Kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
  7. Mausta kypsynyt, lämmin riisi etikalla. Jos riisi on kuivahtanut, lisää tilkkanen vettä.
  8. Nosta riisi annoskulhoihin. Asettele päälle lohi, avokado- ja kurkkukuutiot. Viimeistele korianterilla.

TARJOILUVINKIT

  1. Tarjoa poke kulhot pienempinä annoksina esim. illanistujaisisissa tai buffassa. Saat helposti 12 pientä annoskulhoa.
  2. Riisin voi myös jäähdyttää ja tarjota ruoan myös kylmänä pääruokasalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search