Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 3 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Jaa resepti
Ohje
- Vuoraa pyöreä kakku- tai uunivuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla.
- Sulata puolet voista (25 g) kattilassa. Hienonna valkosipulit ja timjami. Kuullota voissa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 10 min.
- Pese perunat ja leikkaa kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla.
- Lado perunaviipaleet limittäin vuokaan. Mausta kerroksia suolalla ja mustapippurilla. Kaada lopuksi kuuma liemi päälle. Lisää loppu voi nokareina pinnalle.
- Kypsennä 200 asteessa 1 h. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
1,5 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
3,2 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.