Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Popcorn-cheddarsalaatti

Tässä salaatti jenkkimeiningillä! Nugetteja, popcorneja ja cheddarmoussea. Tämä makuyhdistelmä toimii niin nuorison bileruokana kuin aikuisten illanistujaisissa tai lounaana.

Popcorn-cheddarsalaatti
Popcorn-cheddarsalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g cantaloupemelonia neljännes
  • 1-2  (200 g) omenaa
  • 1 pussi friseesalaattia, makeaa
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 3 dl popcornia tai currypopcornia, ks. vinkki
  • 200 g broilerinuggetteja

Juustomousse

Paistamiseen


Ohje

  1. Valmista ensin juustomousse: Kuumenna kerma kattilassa, sulata juusto joukkoon joko karkeaksi raastettuna tai viipaleiksi paloiteltuna. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Poista melonista siemenet ja kuori. Paloittele. Kuori omenat tarvittaessa, paloittele. Yhdistä melonit ja omenat.
  3. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se salaattivadin pohjalle.
  4. Vaahdota jäähtynyt juustoseos sähkövatkaimella vaahdoksi. Laita halutessasi pursotinpussiin.
  5. Paista nuggetit Oivariini rasvassa pannulla rapsakoiksi. Jos nuggetit ovat isoja, paloittele ne ennen paistamista.
  6. Levitä salaattipedille hedelmät. Pirskota päälle balsamietikkaa. Pursota tai nostele lusikalla juustomoussea salaatin päälle. Ripota päälle (curry)popcornit. Asettele nuggetit tasaisesti salaatille.
  7. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

VINKKI - CURRYPOPCORNIT

  1. Mittaa 2 1/2 rkl rypsiöljyä ja 1/2 - 1 tl currya kattilaan. Kuumenna hetki. Lisää 1 dl maissinjyviä. Valmista popcorneiksi (ks. ohje pakkauksesta). Kaada kulhoon ja mausta 1/2 tl:lla suolaa. Tarjoa pikkunaposteltavana tai käytä esim. salaateissa. Jos valmistat currypopcorneja lisää, pyyhi pohjaan mahdollisesti kiinni jäänyt curry talouspaperilla pois.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search