Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkana-kaa­li-ap­pel­sii­ni­salaatti

Vitamiinipommi, kuidunlähde, silmän ilo, mikä se on? Se on hehkeä porkkanasta, kaalista ja appelsiineista koostettu salaatti. Marinadityyppinen mehu-öljykastike pehmentää kasvikset sopivan "syötäviksi". Kokeile!

Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti
Porkkana-kaali-appelsiinisalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (250 g) porkkanaa
  • 1 pala (200 g) puna- tai valkokaalia
  • 1 pala (50 g) purjoa tai kevätsipulia
  • 1 appelsiini
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • tuoretta kirveliä

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl
    Valio Hedelmätarha® Tropiikki täysmehu tuo auringon aamuusi! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, omenoista,…
    Valio Hedelmätarha® Tropiikki täysmehu 1 l hedelmälihaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2-3  (250 g) porkkanaa
  • 1 pala (200 g) puna- tai valkokaalia
  • 1 pala (50 g) purjoa tai kevätsipulia
  • 1 appelsiini
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • tuoretta kirveliä

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl Valio Hedelmätarha® Tropiikki täysmehua
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa

Ohje

  1. Aloita mittaamalla kastikeaineet salaattikulhon pohjalle. Sekoita.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Höylää kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai hienonna veitsellä. Kaada raaste ja kaalisuikaleet kastikkeen joukkoon kulhoon, sekoita.
  3. Hienonna hyvin huuhdeltu, halkaistu purjo. Lisää muihin aineksiin.
  4. Kuori appelsiini. Leikkaa se kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa paloiksi. Lisää kulhoon.
  5. Jaa salaatti annoskulhoihin. Lisää päälle valutettuja salaattijuustokuutioita ja tuoretta kirveliä.
  6. Tarjoa lisäkesalaattina tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 7,8 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1