Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkanakakku

Mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellinen klassikko ja syystäkin kahvipöydän kestosuosikki. Kakun pinnan kruunaa täydellisen pehmeä ja täyteläinen tuorejuustokuorrute, jota on kerrankin tarpeeksi.

Porkkanakakku
Porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl rypsiöljyä
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 4 kananmunia
  • noin 6 dl raastetta (300 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä, halutessasi
  • 1 tl kardemummaa, halutessasi

Kuorrute

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Halutessasi

  • 1 appelsiinin kuori, raastettuna (luomu)

Ohje

  1. Yhdistä öljy ja huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Lisää kanamunat vaahtoon yksitellen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
  3. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat tai leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Voit myös käyttää voideltua ja korppujauhotettua tasapohjaista kakkuvuokaa.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 min tai kunnes kypsä. Irrota vuoasta hetken jäähtyneenä.
  6. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata voi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute rennosti kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi kuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 362 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 21,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search