Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkanakakku pellillinen

Amerikkalainen mehevä porkkanakakku on monien suosikki. Tällä ohjeella valmistat kerralla pellillisen porkkanakakkupaloja herkullisella tuorejuustokuorrutuksella. Pinnalle tulevat mantelilastut kannattaa paahtaa kuivalla pannulla kullanruskeiksi, jolloin niiden maku voimistuu ja nousee aivan uudelle tasolle.

Porkkanakakku pellillinen
Porkkanakakku pellillinen

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 rkl kanelia
  • 300 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 l (500 g) hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus

  • 4 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristelu

  • 0 kg paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita, voisulaa ja porkkanaraastetta samalla sekoitellen.
  2. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipannulle.
  3. Paista porkkanakakku 200 asteessa n. 18 - 20 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammastikulla).
  4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, lisää viimeisenä sulatettu voi.
  5. Levitä jäähtyneen kakun päälle kuorrutus. Paahda pannulla mantelilastuja ja ripottele koristeeksi porkkanakakun pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 325 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 33,2 g
Rasva 18,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paahdettuja mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search