Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkanapatongit

Patongit mehevöityvät kummasti, kun ne saavat sisälleen värikkään porkkanatäytteen.

Porkkanapatongit
Porkkanapatongit

Ainesosat

4
kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2½ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 650 g (10 dl) vehnäjauhoja
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 2½ dl Valio kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 650 g (10 dl) vehnäjauhoja
  • 50 g Valio voita

Täyte

  • 5 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 30 g Valio voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa

Ohje

  1. Lämmitä rahka-maitoseos kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Kohota.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipulit. Hauduta kasviksia pannulla voissa. Puserra joukkoon valkosipulin kynnet ja mausta. Anna täytteen jäähtyä hetki.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi. Levitä täyte ohuelti levyille ja kääri rullalle. Jätä saumakohta alle.
  4. Nosta patongit kohoamaan leivinpaperille pellille. Tee pintaan viiltoja. Anna kohota ja paista 250 asteessa 10 - 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1