Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkanasämpylät

Mehevät porkkanasämpylät valmistuvat vaivattomasti. Lusikoi kohonnut taikina sämpylöiksi pellille ja paista. Uunituoreita sämpylöitä ei voita mikään.

Porkkanasämpylät
Porkkanasämpylät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl Oddlygood® kaurajuomaa
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 300 g porkkanaraastetta
  • n. 1 kg (16 dl) sämpyläjauhoja
  • ½ dl ruokaöljyä

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää siirappi, suola ja siemenet. Sekoita joukkoon porkkanaraaste sekä jauhot vähitellen. Lisää vielä öljy ja alusta taikina tasaiseksi.
  2. Kohota liinan alla. Lusikoi taikinasta 25 sämpylää leivinpaperoiduille uunipellille.
  3. Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 33,5 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search