Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
58 min
Yhteensä
1 h 28 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLeipä
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 pkt (n. 250 g) poronkäristyslihaa
- 2-3 (250 g) sipulia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
-
12 (n. 180 g)
Valio Polar® Leppäsavu viipalettaValio Polar® Leppäsavu savustetaan aidolla leppäsavulla. Näin juusto saa pehmeän täyteläisen, savuisen makunsa. Valio Polar®…
- 1½ dl (90 g) puolukoita
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1-2 jääsalaatin lehteä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Murskaa rosmariini kämmenen pohjassa. Lisää joukkoon.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista kohottamisen aikana täyte.
- Kauli kaksi tai neljä pyöreää leipää pizzapohjan tapaan jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille.
- Anna kohota liinan alla 20 min.
- Paista leivät pelti kerrallaan 225 asteen lämpötilassa uunin alatasolla n. 8 min tai kunnes kypsiä. Kumoa leivät nurinpäin ja täytä.
- Asettele ensin juustoviipaleet lämpimälle leivälle. Levitä päälle poro-sipuliseos ja puolukat sekä smetana pieninä nokareina. Viimeistele revityillä salaatinlehdillä.
- Tarjoa lämpimänä pääruokana 2 - 4 :lle tai paloiteltuina pizzapalojen tapaan.
Täyte
- Kuumenna rasva pannussa. Lisää jäinen poronkäristys pienissä erissä pannulle. Ruskista, vähennä sitten lämpöä.
- Hauduta kannen alla n. 15 min tai kunnes mureaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon viipaloidut sipulit. Jatka paistamista kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
16,4 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.