
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Poronkäristys
- 500 g poronkäristyslihaa
- 1 sipuli
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tlk (3,3 dl) tummaa olutta
- 1 dl vettä
Ruskistettu pottuvoi
- 1 kg puikulaperunaa
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää jauhettuna
Lisäksi
- puolukoita
- suolakurkkua
Poronkäristys
- 500 g poronkäristyslihaa
- 1 sipuli
- 25 g Valio voita
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tlk (3,3 dl) tummaa olutta
- 1 dl vettä
Ruskistettu pottuvoi
- 1 kg puikulaperunaa
- 150 g Valio voita
- 1 tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää jauhettuna
Lisäksi
- puolukoita
- suolakurkkua
Jaa resepti
Ohje
- Ota poronkäristysliha sulamaan. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna voi pannulla tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kohmeinen poronkäristysliha parissa erässä ja anna paistua välillä käännellen.
- Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tunti tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä.
- Valmista pottuvoi. Kuori ja kuutio perunat. Keitä vedessä n. 15 min. tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Jos haluat kosteaa muusia, jätä vähän keitinvettä kattilaan.
- Paloittele voi paistinpannulle. Sulata miedolla lämmöllä. Kun voi alkaa muuttua kinuskin väriseksi ja tuoksua pähkinäiseltä, kaada voisula perunoiden joukkoon ja mausta. Soseuta kevyesti perunasurvimella.
- Tarjoile poronkäristystä pottuvoin, puolukoiden ja suolakurkkujen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
133 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
8 g
Rasva
8,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- puolukoita
- suolakurkkua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.