Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Poropiirakka

Poro-paprikapiirakka yhdistää suomalaiset ja etelä-eurooppalaiset maut. Kokeile valmistaa piirakat valmiiksi annospaloiksi pienissä piirakkavuoissa.

Poropiirakka
Poropiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 rkl vettä

Poro-papri­katäyte

  • 150 g ohuita viipaleita kylmäsavuporoa
  • 1 punainen paprika
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 rkl vettä

Poro-papri­katäyte

  • 150 g ohuita viipaleita kylmäsavuporoa
  • 1 punainen paprika
  • 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Nypi voi, jauhot ja mausteet sekaisin käsin tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm).
  2. Kuutioi kylmäsavuporo ja paprika. Laita kuutiot taikinan päälle. Yhdistä juustoraaste, munat, kerma ja mausteet kulhossa ja kaada kuutioiden päälle
  3. Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min

Vinkki

Voit tehdä piirakat myös annosvuokiin (halkaisija n. 10 cm). Paista uunissa 200 asteessa 15 - 17 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 10,4 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1