Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Poropiiras

Kylmäsavuporo on melko voimakkaan makuinen liha ja siksi se toimii hyvin täyteläisen ja runsaan täytteen kanssa. Piirakan voitaikinapohja on rikastettu perunahiutaleilla ja se on ihanan helppo käsitellä. Piirakan kypsyys / paistoaika kannattaa paistaessa tarkistaa, sillä uuneissa on eroja.

Poropiiras
Poropiiras

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 paprika
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 150 g
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Ohje

Pohja

  1. Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunamuusiin. Sekoita nopeasti, älä vaivaa.
  3. Painele taikina irtopohjavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille (taikinareunojen korkeus 2-3 cm).

Täyte

  1. Hienonna poro ja kuorittu sipuli. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
  2. Paista poro, sipuli ja paprika voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut.
  3. Mausta poro-kasvisseos pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
  4. Yhdistä kerma, crème fraîche, munat, raastettu juusto ja persilja kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää joukkoon poro-kasvisseos. (Ota seosta 1 - 2 rkl talteen koristelua varten.)
  6. Kaada täyte piirakkapohjalle. Ripota pinnalle poro-kasvisseosta.
  7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  8. Tarjoa piirakka haaleana sellaisenaan tai vihersalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 12,2 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search