Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.17
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 dl vettä
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl perunasosejauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g kylmäsavustettua poroleikkelettä
- 1 (100 g) sipuli
- 1 paprika
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl rouhittua mustapippuria
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 3 kananmunaa
-
150 g
Valio Polar® Täyteläinen juustoaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Sekoita joukkoon perunasosejauhe. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää perunamuusiin. Sekoita nopeasti, älä vaivaa.
- Painele taikina irtopohjavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille (taikinareunojen korkeus 2-3 cm).
Täyte
- Hienonna poro ja kuorittu sipuli. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi.
- Paista poro, sipuli ja paprika voissa paistinpannulla, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Mausta poro-kasvisseos pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
- Yhdistä kerma, crème fraîche, munat, raastettu juusto ja persilja kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon poro-kasvisseos. (Ota seosta 1 - 2 rkl talteen koristelua varten.)
- Kaada täyte piirakkapohjalle. Ripota pinnalle poro-kasvisseosta.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa piirakka haaleana sellaisenaan tai vihersalaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
184 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
12,2 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.